Re-integratiebureau Groningen, Friesland en Drenthe
Als re-integratiebureau in Groningen, biedt Re-integratiebureau en Trainingscenter Heslinga B.V. re- integratietrajecten voor werknemers in Groningen, Friesland en Drenthe. Met de inzet van diverse loopbaaninstrumenten, kunnen wij zieke of uitgevallen medewerkers met een maatwerk re- integratietraject optimaal begeleiden naar terugkeer naar werk of naar een nieuwe baan.
Binnen ons re-integratiebureau begeleiden wij diverse re-integratietrajecten op locatie in Groningen, Friesland en Drenthe. Daarnaast kunnen wij alle re-integratie-activiteiten ook online in Teams aanbieden. Zeker als een uitgevallen medewerker buiten onze regio woont.
Re-integratietraject op maat
Ons re-integratiebureau biedt altijd een re-integratietraject op maat, afgestemd op de medewerker. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je in een re-integratietraject terecht komt. Wellicht ben je (langdurig) ziek geworden, ben je niet meer in staat om je huidige functie uit te oefenen, heb je een arbeidsbeperking of krijg je te maken met (dreigend) ontslag. Onze re-integratie consulent helpt je met de juiste loopbaanbegeleiding, training en advies binnen een maatwerk re integratietraject.
Re-integratie 1e spoor
Als een werknemer ziek wordt of langdurig ziek blijft, zal een re integratietraject eerste spoor vooral gericht zijn op terugkeer naar eigen of vervangend werk. De werkgever is hierbij verantwoordelijk voor de re integratie. Dit is vastgelegd in de Wet Verbetering Poortwachter. Als een werknemer na langdurig ziekteverzuim zijn of haar werk weer wil hervatten, is hierbij vaak ondersteuning en begeleiding nodig. Dit vergroot de kans op een soepele herintreding.
Een re-integratietraject 1e spoor kan o.a. de volgende elementen bevatten:
Re integratie 2e spoor
Bij re-integratie tweede spoor, kijken wij vooral naar de mogelijkheden buiten het bedrijf. Met name als blijkt dat een werknemer niet meer (volledig) naar zijn of haar eigen werk terug kan keren. Vaak gaat dit gepaard met een arbeidsdeskundig onderzoek, een rapport van de bedrijfsarts, of andere bijkomstigheden waaruit blijkt dat een re-integratie tweede spoor moet worden ingezet. Wij gaan dan samen met de werknemer aan de slag om hem of haar zo goed mogelijk voor te bereiden op een nieuwe baan buiten de organisatie.
Een re-integratietraject 2e spoor kan o.a. de volgende elementen bevatten:
Re-integratie spoor 1 en 2 tegelijk
Het is ook mogelijk om re-integratie spoor 1 en spoor 2 tegelijk in te zetten. Zeker als alle mogelijkheden binnen de organisatie nog verder onderzocht moeten worden, maar waarbij het niet zeker is of dit tot succesvolle terugkeer naar werk kan leiden. Hierbij zal de werkgever inzet geven aan de interne begeleiding naar terugkeer naar werk in een maatwerk Plan van Aanpak. Wij zullen alles op alles zetten om de medewerker te begeleiden bij zijn of haar terugkeer vanuit spoor 1. Mocht blijken dat de medewerker niet terug kan keren in zijn functie en andere mogelijkheden van jobcarving of andere functies ook niet (meer) haalbaar zijn, wordt de focus verlegd naar spoor 2.
Re-integratie stappenplan
Afhankelijk van je persoonlijke situatie en achtergrond, stellen wij samen een re-integratie stappenplan met je op. Dit is een plan van aanpak waarin staat beschreven waar je behoeftes liggen, wat er nodig is om je goed te kunnen begeleiden en de mogelijkheden om te her-integreren op de arbeidsmarkt. Het verlies van je baan kan gepaard gaan met verdriet, onzekerheid en verlies van zelfvertrouwen. Met onze persoonlijke begeleiding, helpen wij je om dit een plek te geven, nieuwe doelen te stellen en nieuwe kansen te onderzoeken.
Waarom bij ons re-integratiebureau?
Re-integratiebureau en Trainingscenter Heslinga B.V. werkt op een resultaatgerichte manier en op zeer persoonlijke wijze naar het einddoel. Als reïntegratiebureau hebben wij veel ervaring met re-integratie, loopbaancoaching, sollicitatietraining en outplacement. Wij hebben kennis van de regionale arbeidsmarkt en maken je als werknemer zo goed mogelijk ‘arbeidsmarktklaar’. De werkgever ontvangt van ons regelmatig een terugkoppeling over de voortgang van het re-integratietraject.
Hoe lang duurt een re-integratietraject gemiddeld?
Een re-integratietraject duurt gemiddeld 6 tot 12 maanden. Dit is vooral afhankelijk van de vraag en of het om een re-integratie 1e of 2e spoor gaat. Het hangt er ook van af in welke situatie de werknemer zich heden bevindt. Soms is er sprake van een meer complexe situatie. Afhankelijk van je behoefte en die van de werkgever, zullen wij altijd een maatwerk re-integratieplan maken die bij jou en de omstandigheden en behoeften past.
In het kader van outplacement, kunnen wij ook als outplacementbureau maatwerk outplacementbegeleiding bieden.
Wil je een re-integratie aanvraag doen?
Wil je graag meer weten over een re-integratietraject bij ons re-integratiebureau? Vul hieronder je gegevens in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.